Punctul de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka, în curând operațional
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a întâlnit astăzi cu membrii unei delegații oficiale din Republica Ucraina, condusă de vicepreședintele Consiliului Regional Odessa, Yuri Dimchoglo. Scopul întrunirii l-a constituit punerea la punct a ultimelor detalii privind deschiderea Punctului de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka. La discuții au mai participat administratorul public al județului, Vasile Strat, și deputatul Lucian Eduard Simion, din partea română, și Igor Babaian, președintele Agenției de Cooperare Transfrontalieră din Izmail, Vitalii Nikula, director executiv al Punctului de trecere RO-RO Isaccea-Orlovka din Ucraina, precum și un alt oficial, din partea delegației oaspete.
Oficialii români și ucraineni au căzut de acord asupra termenului la care punctul de trecere frontieră mult așteptat va deveni oficial și funcțional deschis, acesta fiind stabilit pentru data de 1 noiembrie 2019. La ora actuală, lucrările au intrat în linie dreaptă, în partea ucraineană fiind deja finalizate. În acest sens, au rămas de făcut ultimele demersuri din partea constructorului român, Navrom Bac SRL Galați.
Pentru bunul mers al lucrurilor în tot ceea ce înseamnă inaugurarea și mai apoi operaționalizarea fără probleme a acestui obiectiv foarte important atât pentru județul nostru cât și pentru vecinii ucraineni, înaintea deschiderii oficiale va avea loc cel puțin o trecere de probă cu cele două bacuri prin noul punct de frontieră, prilej cu care vor participa toți factorii implicați din ambele țări, de la reprezentanți vamali, poliție de frontieră până la cei ai administrațiilor locale și respectiv regionale.
“Este un obiectiv foarte important pentru județul Tulcea, oferind un potențial mare de dezvoltare sub toate aspectele a zonei care, mai departe va intra pe fluxul și indicatorii de pod-drum expres. Îmi exprim speranța ca partea română, respectiv constructorul de la Galați, să-și onoreze angajamentul și, astfel, ca de la 1 noiembrie să trecem oficial frontiera spre Ucraina prin noul și mult așteptatul punct de trecere Isaccea-Orlovka”, a declarat președintele Horia Teodorescu la finalul întâlnirii cu delegația ucraineană.

Articolul precedentBricul Mircea ajunge duminică după-amiază la Tulcea!
Articolul următorTânără din Beidaud dispărută pe litoral