O delegație condusă de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, participă, în perioada 16-18 octombrie, la Adunarea Generală a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM), găzduită la Palermo, Sicilia.

Președintele Consiliului Județean, în calitatea sa de vicepreședinte al CRPM cu portofoliul Politicii de Vecinătate, însoțit de consilierul județean Valentin Moldoveanu, vicepreședinte al Comisiei Balcanice și a Mării Negre (BBSC) din cadrul CRPM, reprezintă, astfel, județul nostru la cea mai importantă întâlnire anuală a acestui organism european.

Adunarea Generală a debutat cu Seminarul inter-comisii CRPM privind economia circulară și rolul regiunilor, în cadrul căruia vicepreședintele BBSC, Valentin Moldoveanu, a avut o amplă prezentare despre ceea cea înseamnă economia circulară și turismul durabil în județul nostru și raportat la contextul european. Consilierul județean tulcean a expus pe larg investițiile durabile realizate la nivelul județului Tulcea, inclusiv proiecte de succes implementate de Consiliul Județean precum și o trecere în revistă a mecanismului ITI și tot ceea ce presupune acesta la nivel investițional pentru dezvoltarea zonei noastre.

Tot în cadrul acestui eveniment, reprezentanții la vârf ai județului Tulcea vor participa, în zilele care urmează, la reuniuni ale Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul CRPM, la întrunirea Biroului Politic precum la Adunarea Generală extraordinară a CRPM, prilej cu care membrii prezenți vor vota manifestul CRPM intitulat „Importanța teritoriil or într-o uniune europeană reformată”.

Tudeţul Tulcea  este membru al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM) din anul 2001. Constituită în anul 1973, organizaţia reprezintă interesele regiunilor periferice maritime, sprijinind soluţionarea problemelor şi eliminarea decalajelor de dezvoltare între acestea. Un număr de 160 de regiuni, reprezentând 25 de state şi o populaţie de aproximativ 200 milioane de locuitori  s-au alăturat Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime ale Europei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a fost reales vicepreşedinte al CRPM, în cadrul Adunării Generale desfăşurate la Funchal, Madeira, în luna octombrie a anului trecut. Acest prestigios organism de cooperare regională este condus de Preşedintele Regiunii Autonome Azore, Vasco Alves Cordeiro.

Articolul precedentDuminică avem baschet la Sala Polivalentă
Articolul următorPolițiștii de frontieră au intervenit în sprijinul unui bărbat cu probleme medicale aflat la pescuit pe Dunăre