În perioada 21-22 noiembrie 2018, o delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de vicepreședintele Dumitru Mergeani, participă la Nijmegen, Olanda, la lucrările Reuniunii de toamnă a Biroului Adunării Regiunilor Europene. Din delegație mai fac parte consilierii județeni Marieta Crețu, Claudia Veronica Rădulescu, Victor Chiriazic, Ciprian Daniel Radu și Gabriel Radu Filip.

Delegația tulceană a răspuns astfel invitației preşedintelui Adunării Regiunilor Europene, Magnus Berntsson.

Tema generală a reuniunii este pregătirea acțiunilor de anul viitor ale Adunării Regiunilor Europene, urmată de un manifest al acestei organizații pentru viitorii europarlamentari. Obiectivul este de a se contura scenarii privind o viitoare dezvoltare teritorială luând în considerare rolul creării identităţii teritoriale. Vorbitorii şi participanţii își expun părerile cu privire la subiecte-cheie cum ar fi: migrația, politica de coeziune și inovarea socială.

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creat în 1985, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, misiunea ei fiind reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

 

 

Articolul precedentCu autorizaţie de mediu de la ARBDD, Direcţia silvică începe vânătoarea în deltă!
Articolul următorStrategiile de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, în conferință la Tulcea