Azi a fost promulgată Legea pentru asistenţa medicală comunitară, cu toate amendamentele aduse de deputatul tulcean Lucian Simion.
Parlamentarul tulcean PSD, Lucian Simion, a amendat art.8 alin.(2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18/2017 privind asistenţa medicală comunitară .
Această modificare va avea un impact pozitiv mai ales în zonele izolate şi defavorizate aşa cum sunt cele din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, pentru că va permite primărilor să angajeze direct medici de familie, iar finanţarea va fi din bugetul local prin decontări de la Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică județene.
“În Delta Dunării, din totalul de 18 localităţi rurale, doar un număr de 3 localităţi au un cabinet de medicină de familie funcţional, care pe de o parte arată insuficienţa măsurilor de stimulare adoptate raportate la condiţiile de izolare din Delta Dunării iar, pe de altă parte, motivează modificările pe care dorim să le aducem prin această iniţiativă legislativă.” – a precizat deputatul tulcean.
Mai pe scurt, prin acest proiect de lege, începând de azi, orice primar şi consiliu local va putea angaja medic, de familie sau specialist! Important e să îşi şi dorească acest lucru!

Articolul precedentTulceanul Iulian Vizauer a fost desemnat vicepreședinte al Convenției UNESCO pentru protecția patrimoniului cultural subacvatic!
Articolul următorPregătiţi-vă pentru luni: Ziua Iei va fi sărbătorită şi la Tulcea!