Conducerea filialei municipale ALDE Tulcea s-a autodizolvat! Marius Tudorie, Paul Cononov şi peste jumătate din membri care deţineau funcţii politice la municipiu, şi-au dat demisiile şi rămân doar în calitate de membri cotizanţi.
„Acest fapt vine ca urmare a rezultatului slab la alegerile europarlamentare, dar şi a unor mici chestiuni de bucătărie internă” – ne-a declarat Marius Tudorie, fost preşedinte ALDE la municipiu.
L-am întrebat despre demisia solidară a domnului viceprimar Petre Marinescu, vicepreşedinte ALDE şi a celolalţi cu funcţii: ” Domnul Petre Marinescu nu şi-a depus demisia din funcţia politică. Sunt oameni care se agaţa de funcţii şi iluzii. Acest gen de oameni nu înţeleg că la un moment dat trebuie să facă pasul înapoi. E decizia dumnealui şi şi-o asumă.”
Am luat legătura şi cu domnul viceprimar Petre Marinescu, vicepreşedinte ALDE municipiu. Răspunsul dumnealui a fost :”Nu comentez despre acest subiect. Toate la vremea lor!”
Treaba pe la ALDE, în general, nu e deloc roz. Tăriceanu a decapitat luna trecută toate conducerile judeţene de partid, politic vorbind…şi a pus interimari. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil şi la Tulcea. Cu trei alegeri importante în viitorul apropiat, prezidenţiale, locale şi parlamentare, ALDE va intra în horă într-un picior şi fără o mână, dar şi fără zestre electorală, acest lucru fiind taxat la alegerile din mai, unde a obţinut sub 5%.
Probabil că Petre Marinescu va fi tras pe dreapta…, adică nu excludem faptul că acesta să fie chiar dat afară din partid. Dacă se va intmapla faza cu excluderea, probabil că ALDE vor pierde funcţia de viceprimar, care ar putea cel mai lejer să ajungă la PSD.