Asociaţia Club Sportiv Municipal Delta Tulcea, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea a organizat azi, 30 noiembrie 2019, prima ediţie a Cupei Unirii la Fotbal Feminin, proiect ce a beneficiat de o cofinanţare din partea Primăriei Tulcea şi a Consiliului Local Tulcea.

La competiţia organizată la Complexul sportiv Grand Arena din Tulcea au fost invitate şi au participat echipa feminină Under 12 a clubului Selena SN Constanţa (prof Niculina Radu), precum şi echipele şcolilor „Gheorghe Banea” din Măcin (prof. Mihai Teoharidis) şi „Generală” din Hamcearca (prof. Sica Mihail), alături desigur de gazda competiţiei, echipa feminină Under 12 a Asociaţiei Club Sportiv Municipal Delta Tulcea (antrenor Costică Karamihai).

Rezultate tehnice:

Semifinala 1, ACSM Delta Tulcea – Școala Hamcearca 0-3 (0-2),

Semifinala 2, Școala „Gheorghe Banea” Măcin – Selena SN Constanța 3-1 (1-1)

Finala mică, ACSM Delta Tulcea – Selena SN Constanța 0-5 (0-4)

Finala mare, Școala Hamcearca – Școala Gheorghe Banea Măcin 1-6 (0-3)

Clasament final:

  1. Școala Gheorghe Banea Măcin
  2. Școala Hamcearca
  3. Selena SN Constanța
  4. ACSM Delta Tulcea

La meciurile disputate a participat şi inspectorul şcolar sportiv Alice Szuhanski, iar la festivitatea de premiere au fost prezenţi din partea Primăriei Municipiului Tulcea, viceprimar Andaluzia Luca, iar din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Irinel Călin, secretar general, delegat din partea preşedintelui Petre Badea, la ora desfăşurării competiţiei fiind desemnat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal observator de joc al meciului Farul Constanţa – Rapid Bucureşti.

„Nu mă aşteptam să văd fete atât de talentate la fotbal iar două dintre ele, una de la Măcin şi alta de la Constanţa, cred că ar putea juca oricând şi într-o echipă de băieţi. Mi-a plăcut foarte mult determinarea cu care au jucat toate fetele şi dacă au fost şi lacrimi pentru cele care au pierdut se vede treaba că au jucat cu dăruire şi dorinţă de a câştiga. Motiv pentru care merită toată aprecierea mea, în special fetele noastre de la Tulcea”, a declarat Andaluzia Luca.

Pe lângă cupele oferite celor patru echipe prezente la această competiţie, organizatorii au mai oferit şi premii individuale. Astfel, titlul de cea mai tehnică jucătoare a fost acordat Alexandrei Boboc de la Selena SN Constanța iar titlul de golgeter şi cea mai bună jucătoare Mirunei Ioan-Lungu de la Şcoala Ghe. Banea Măcin.

„Chiar dacă nu am fost prezent la meci fiind desemnat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal observator la un important meci de Liga a II-a, câştigat de dobrogenii noştri de la Farul Constanţa împotriva unui simbol al fotbalului românesc, Rapid Bucureşti mă bucur că două echipe din judeţul nostru au jucat finala cupei. Asta însemnă că avem potenţial în fotbalul feminin şi vom sprijini mai mult de acum încolo orice competiţie ce implică fetele care aleg acest sport, cel mai popular de pe planetă” a declarat Petre Badea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea.

Articolul precedentNeatenţie la volan: Accident pe strada Păcii cu un pasager rănit
Articolul următorTulcea ratează o funcție importantă: Conducerea ANPA merge la …Prahova!