Avioanele britanice pot ajuta la exportul cerealelor din Ucraina. Acest lucru va fi posibil dacă părțile în conflict vor ajunge la acorduri privind exportul de cereale ucrainene pe mare, a declarat de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

 

Potrivit oficialului britanic, aeronavele de recunoaștere Rivet Joint sau P8 Poseidon ar putea patrula zonele Mării Negre. Acest lucru va fi posibil dacă părțile în conflict vor ajunge la acorduri privind exportul de cereale ucrainene pe mare.

El a menționat că rolul principal al Marii Britanii într-o astfel de operațiune ar putea fi „supravegherea de informații și securitate”. Totodată, el a menționat că nu este luată în considerare posibilitatea trimiterii navelor de război britanice în Marea Neagră.

 

„Nu ne vom trimite navele în Marea Neagră, pentru că asta ar însemna că trebuie să cerem Turciei să ridice blocada”, a spus ministrul.

Conform celor mai recente date, Rusia a exportat cel puțin 400 de mii de tone de cereale ucrainene.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentAngajați de la bancă, JAF de peste 23 de milioane de lei din banii de PENSII! Percheziții în 12 județe
Articolul următorPrognoza meteo 30 iunie. Val de căldură extremă peste România – cod galben și portocaliu de căldură severă