Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, a intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte şi produse din peşte.

În perioada 17-28 mai au fost efectuate controale pe Marea Neagră, în zona navigabilă și terestră din Delta Dunării, inclusiv la societăți comerciale.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 4 infracțiuni  privind evaziunea fiscală și una prevăzută de Codul penal – abuz în serviciu).

Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (2 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 și una de Legea 53/2003) în valoare de 3.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, confiscate sau supuse confiscării 97 de unelte de pescuit (77 unelte de pescuit tip setcă monofilament, 8 unelte trifilare, 2 ave fir textil, 2 vintire, 2 plase tip ohan, 6 unelte de pescuit din fir textil, în lungime totală de 4.025 de metri), precum și 344 de kilograme de pește de diferite specii. Valoarea bunurilor confiscate este de 16.700 de lei.

Exemplu:

A fost probată activitatea infracțională într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de evaziune fiscală, comise de doi bărbați din județul Tulcea.

 Aceștia, în calitate de administratori ai 3 societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în contabilitate și nu ar fi  declarat organului fiscal venituri de aproape 23.000 de lei, care reprezintă prejudiciul cauzat bugetului de stat, respectiv impozit pe profit și TVA.

Sursa: Realitatea de Tulcea