Consiliul Județean Tulcea continuă seria acțiunilor și manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri cu un eveniment de anvergură: „Gala 100. Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România“, organizat în zilele de 12 și 13 noiembrie 2018. Sub această denumire, Teatrul  „Jean Bart” va găzdui două zile de spectacole susținute de invitați speciali: naistul Nicolae Voiculeț, mezzosoprana Maria Cernat, tenorul Mădălin Băldău, pianista Andrada Ștefan, balerinii Petronela Olimpia Iordache și Ștefan Cristea Gheorghiu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, precum și soprana Daniela Vlădescu și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța.

Acest proiect este implementat de Consiliul Județean Tulcea cu finanțarea Ministerul Culturii și Identității Naționale. Scopul principal este de a aduce mulțumiri unor personalități marcante pentru județul Tulcea, pentru întreaga activitate în folosul comunității locale, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru implicarea în problemele județului și în final pentru contribuția adusă la dezvoltarea județului și a țării noastre.  Astfel vor primi plachete aniversare 100 de personalități din următoarele domenii: cultură, culte; educație; cercetare; mediu; artă, mediu afaceri; sport; sănătate.

De asemenea, vor fi premiați veteranii de război și cadre militare în retragere și rezervă din județul Tulcea. La aceste deosebite manifestări vor participa numeroși oaspeți din afara județului. Printre acești se numără și fostul președinte al României, Emil Constantinescu, care a confirmat prezența la Gală.

Pe data de 13 noiembrie, manifestările vor culmina cu organizarea unei ședințe festive comune a Consiliului Județean Tulcea și Consiliului Județean Constanța, având ca scop aniversarea a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu țara Mamă România. Vă reamintim că, în luna octombrie, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu au semnat un Act de promisiune civică, potrivit căruia membrii Consiliului Județean Constanța și ai Consiliului Județean Tulcea vor depune împreună toate eforturile în vederea realizării proiectelor necesare pentru dezvoltarea Regiunii „Dobrogea”.

La Tulcea, se vor întări angajamentele luate și se va sărbători împreună, într-un cadru solemn,  un moment istoric unic, 14 noiembrie 1878. La eveniment vor participa alături de conducerile celor două consilii județene din Tulcea și Constanța: prefecții, primarii tuturor localităților din cele două județe, parlamentarii de Tulcea și Constanța, consilierii județeni din Tulcea și Constanța.

 

 

Articolul precedentTragedie la Mahmudia: Și-a împușcat concubina în față, apoi s-a sinucis cu o armă de vânătoare
Articolul următorFestival de folclor dobrogean, la Ziua Comunei Peceneaga