Consiliul Județean Tulcea a aprobat la sfârșitul anului trecut tarifele reprezentând venituri proprii ale Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, pentru anul 2019.

Astfel, tarifele aeroportuare se aplică nediscriminatoriu tuturor utilizatorilor Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea și sunt următoarele: Tarif de aterizare – 3,00 euro/tonă, Tarif de iluminare – 2,00 euro/tonă, Tarif de staționare – 0,15 euro/tonă/oră, Tariful de servicii pentru pasageri – 2,50 euro/pasager, Tarif de tranzit sau transfer pasageri – 1,00 euro/pasager și Tarif de securitate aeroportuară – 2,00 euro/pasager.

Prin aceeași hotărâre s-au stabilit și o serie de stimulente pentru companiile aeriene cu plecare de pe aeroport. Astfel, în cazul operării pe noi destinaţii, în situația aplicării ajutorului la înființare acordat companiilor aeriene, potrivit Orientărilor comunitare privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor și companiilor aeriene (2014/C 99/03), ajutoarele acordate transportatorilor aerieni pot acoperi până la 50 % din tarifele de aeroport în ceea ce privește o rută pentru o perioadă de maximum trei ani.

Costurile eligibile sunt tarifele de aeroport care trebuie plătite pentru acea rută, cu condiția operării pe o perioada de minim dublul perioadei schemei de ajutor.

Companiile aeriene care vor avea destinații noi în regim curse regulate/ curse charter – regulate/sezoniere de pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea primesc o reducere de 50% din totalul tarifelor aplicate în primul an, iar în al doilea an reducerea va fi de 40%, pe baza de contract ferm de operare pe minim 2 ani.

În cazul operării cu aeronave cu greutatea sub 2 tone, aeronavele și elicopterele cu o greutate maximă la decolare (M.T.O.W.) de sub 2 tone vor avea o reducere de 50% din tariful de aterizare și handling-ul de bază.

De asemenea, în cazul staționării de lungă durată, tariful de staționare pe termen lung este de 500 euro/lună pentru aeronavele cu M.T.O.W. < 50 tone, pentru o staționare pe platformă mai mare de 72 de ore și 1.000 euro/luna pentru aeronavele cu M.T.O.W. > 51 tone, pentru o staționare pe platformă mai mare de 72 de ore.

 

Articolul precedentChef tulcean la Revelionul Bucătarilor, la Orlat, în Mărginimea Sibiului (+galerie foto)
Articolul următorPe situaţii de urgenţă, 67.500 lei pentru protecţia malurilor de la Nufăru!