Cel mai disputat proiect de hotărâre al ordinii de zi din sedinţa Consiliului local Tulcea a fost „Proiect de hotărâre privind închirierea unor loturi de teren situate în zona Lac Ciuperca și Orășelul Copiilor, aparținând domeniului public al municipiului Tulcea, în vederea desfășurării evenimentelor organizate de Zilele Municipiului”.

Desigur, aprobarea unui astfel de proiect certifica într-un fel succesul demersurilor făcute deja de primarul Constantin Hogea şi echipa sa din executiv de a muta spectacolele prilejuite de Zilele Municipiului Tulcea de pe malul Dunării pe malul Lacului Ciuperca. Şi pentru că majoritatea din Consiliul local a fost de altă părere a cerut, potrivit viceprimarului Andaluzia Luca, un punct de vedere de la AZL Sulina pentru a oferi gratuit faleza pentru Zilele Municipiului. Iar punctul de vedere al administratorului falezei municipiului Tulcea nu a întârziat să apară:

„Având în vedere că Ziua Marinei, prin spectaculozitatea activităților  desfășurate – respectiv ridicarea pavilionului (momentul solemn al începerii ceremonialului militar specific zilelor de sărbătoare în Forțele Navale Române), parada navală (cuprinzând nave de luptă fluviale care execută exerciții demonstrative și nave civile cu diferite destinații), sosirea pe apă a lui Neptun, stăpânul mărilor și al oceanelor și zeul fluviilor, care declară deschise jocurile marinărești pe apă, botezul marinarilor, jocuri și întreceri marinărești, vizitarea navelor de luptă – este încă din anii `90 motorul ce a dus la organizarea „Zilelelor Municipiului Tulcea”, *toate aceste manifestări cu specific marinăresc nu se pot desfășura decât pe Faleza Orașului Tulcea, şi nu în ultimul rând, domeniile  principale de activitate  ale R.A. Administrația Zonei Libere Sulina sunt cele legate de navigație, marinărie iar Sfânta Maria, sărbătorită pe data de 15 august, este  ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, R.A. Administrația Zonei Libere Sulina, în calitate de Administrator al Falezei Tulcea, își exprimă disponibilitatea pentru un parteneriat cu Consiliul Local Tulcea în vederea organizării Zilelor Municipiului Tulcea, prin punerea la dispoziția organizatorului în mod gratuit a întregii suprafețe de teren necesar asigurării căilor de acces public, montării de elemente de decor, scenă, toalete ecologice, promenadă,  etc. R.A. Administrația Zonei Libere Sulina așteaptă Primăria Municipiului Tulcea să vină în întâmpinarea propunerii de a organiza împreună aceste manifestări social-cultural-artistice”,  a transmis  Dragoș Ioniță, directorul general al AZL Sulina. Tardiv de târziu şi inutil din moment ce …

Primarul Constantin Hogea a demolat toate alternativele

Fără avize de la comisiile de specialitate, proiectul de hotărâre privind închirierea unor loturi de teren situate în zona Lac Ciuperca și Orășelul Copiilor, aparținând domeniului public al municipiului Tulcea, în vederea desfășurării evenimentelor organizate de Zilele Municipiului a născut vii dezbateri în rândul consilierilor. Consilierul independent Valentin Şelaru a venit cu propunerea ca spectacolele să se desfăşoare în centrul oraşului, pe strada Babadag de la strada Frumoasei până la intersecţia cu strada Păcii şi pe strada Unirii plus Piaţa Civică. Un fel de Festivalul Berii de acum două decenii. Contraargumentul executivului primăriei prin vocea primarului şi colaboratorilor a fost că Poliţia nu ar da aviz pentru închiderea străzilor mai sus menţionate şi în plus n-ar mai fi utilă închirierea scenei pentru care s-a deschis deja oferta. A doua variantă a fost propusă de consilierii PSD, majoritari în Consiliul local, pentru faleza municipiului, locul tradiţional de desfăşurare a Zilelor Municipiului Tulcea. Şi aici contraargumentul executivului primăriei prin vocea primarului şi colaboratorilor a fost că nu se pot autoriza activităţile comerciale pentru că faleza nu le mai aparţine iar noul proprietar nu a solicitat autorizarea activităţilor de alimentaţie publică. Deci a picat şi faleza. Ca să nu pară doar „Gică Contra”, însuşi primarul a spus că s-a gândit la un moment dat şi el la alternativa Satul pescăresc numai că acolo pompierii nu ar fi dat niciodată aviz. Aşa că a rămas o singură variantă viabilă şi anume zona Lac Ciuperca, dar cu amendamentul propus de consilierul Anca Suhov ca în zonă să nu fie edificate construcţii pe perioada acestor manifestări. Şi s-a trecut la vot. Rezultat: 14 voturi pentru, deci proiectul a fost adoptat. Liber la închirieri de loturi de teren!

 

Articolul precedentLovitură de teatru: AZL Sulina oferă gratuit primăriei faleza!
Articolul următorSchimbarea sensurilor de circulaţie in cartierul ANL de lângă Penny, provoacă haos