Tulceni vor avea de acum acces la tratamente moderne pentru afecțiunile cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau aritmiile cardiace, fără a mai fi nevoiți să meargă în alt județ.

În cadrul ARES Tulcea, pacienții vor avea parte de soluții terapeutice inovatoare pentru diverse afecțiuni din sfera cardiacă și vasculară. Astfel, în acest centru vor fi tratați pacienții cu infarct miocardic acut, boală coronariană ischemică, boală arterială periferică și diverse aritmii cardiace. Printre procedurile care vor fi accesibile pacienților tulceni se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac sau defibrilatorul cardiac.

Tehnologia de care dispune noul centru de angiografie permite realizarea unor proceduri cu nivel mare de precizie și siguranță pentru pacient, cu expunere limitată la raze X și o cantitate mai mică de substanță de contrast pe bază de iod.

În cadrul centrului vor lucra medici cardiologi intervenționiști și aritmologi cu experiență atât în spitalele mari din țară cât și în cele din străinătate: dr. Roberto Haret, dr. Denis Amet, dr. Ion Bostan și dr. Mustafa Adnan.

 „ Acest centru de angiografie inaugurat astăzi la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind asfel tulcenii ce vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării. Sunt pași importanți pe care îi facem în asigurarea celor mai bune condiții pentru tulcenii care au nevoie de îngrijiri medicale și, alături de investiții de mare amploare, precum cele derulate cu fonduri europene, credem că, într-un final, vom pune Tulcea pe harta centrelor medicale importante ale țării” a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

”Încă de când am fondat ARES, ne-am dorit să aducem medicina viitorului mai aproape de fiecare pacient. În România, asta înseamnă ca oamenii să nu mai fie nevoiți să călătorească în alt oraș sau chiar în alt județ pentru a beneficia de terapii moderne pentru afecțiunile de care suferă. Ne bucurăm că putem oferi pacienților din Tulcea, în sfârșit, proceduri sigure, fără tăieturi și cicatrice, pentru cele mai răspândite afecțiuni cardiovasculare. Într-o țară în care mortalitatea de cauză cardiovasculară este peste media europeană, să fim cât mai aproape de pacienți cu astfel de soluții este extrem de important” declară dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentKlaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a miniștrilor USR PLUS. Cine îi va înlocui pe aceștia
Articolul următorBNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung