Azi, în ultima şedinţă de Consiliului Judeţean Tulcea, cele 18 proiecte de hotărâre supuse votului consilierilor au trecut la foc automat, mai puţin un proiect, cel cu numărul 13, pentru care s-au cerut unele precizări cu privire la o valoare de inventar.

După aprobarea rectificării bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Județului Tulcea, pe anul 2018 s-au mai rectificat bugetele de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea  şi al Regiei Autonome „Administrația Zonei Libere” Sulina, după care la al cincelea punct al ordinii de zi s-a votat execuția bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Tulcea și a bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor subordonate Consiliului Județean Tulcea la trimestrul IV 2018;

A mai fost aprobată apoi hotărârea privind stabilirea taxelor și tarifelor reprezentând venituri proprii ale Județului Tulcea, instituțiilor publice subordonate Consiliului Județean Tulcea și ale Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, pentru anul 2019, precum şi aprobarea prețurilor medii ale produselor agricole în vederea stabilirii veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, în anul 2019.

S-a votat şi modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 149/2018 privind aprobarea listei de repartizare a locuințelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe destinate închirierii pentru tineri specialiști din domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, apoi şi lista de repartizare a locuințelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe destinate închirierii pentru tineri specialiști din domeniul sănătății, etapa III, după care s-a stabilit cuantumul chiriilor și contractului cadru de închiriere pentru locuințele construite de Agenția Națională pentru Locuințe destinate tinerilor specialiști din domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare au fost votate două parteneriate ale Consiliului Judeţean:  Acordul de Parteneriat și a cheltuielilor legate de proiect pentru realizarea în comun de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a proiectului „TEAM-UP PROGRES ÎN CALITATEA ÎNGRIJIRII ALTERNATIVE A COPIILOR” şi respectiv aprobarea Acordului de Parteneriat și a cheltuielilor legate de proiect pentru realizarea în comun de către Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a proiectului Venus – Împreună pentru o viață în siguranță.

La proiectul de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Tulcea nr. 57/05.07.2001 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al judeţului Tulcea, cu modificările şi completările ulterioare, lucrurile s-au complicat în momentul în care o centrală termică, e adevărat destul de mare, de peste 500 mp, i-a …sărit în ochi unui consilier judeţean cu o valoare de inventar de 60 de milioane de lei. Chiar dacă este cu siguranţă o eroare materială, tocmai pentru că nu se ştie câţi de zero trebuie tăiaţi din valoare, la propunerea secretarului judeţului Tulcea, Cristi Mihai, centrala din curtea spitalului a fost lăsată fără valoare de inventar pentru moment. Altfel spus, nepreţuită!

Modificarea statului de funcții al Institutului de Cercetări Eco – Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Tulcea nr. 9/30.01.2015, cu modificările ulterioare şi al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Tulcea nr. 185/2018 au mai fost votate în unanimitete, spre deosebire de proiectul de hotărâre privind atribuirea unei licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public judeţean de persoane prin curse regulate speciale către S.C. Mih Dor Special Car SRL Greci, pe traseul Greci – Măcin, pentru care consilierul judeţean Nicolae Chichi a votat împotrivă.

Articolul precedentSpitalul din Tulcea a „moştenit” peste jumătate de milion de lei !
Articolul următorUn căruțaș a fost calcat de două mașini, în timp ce traversa în fugă DN 22. Omul a murit pe loc