Vard Tulcea a livrat ieri dimineață comanda 872 (tbn. Leonardo da Vinci), reprezentând o navă de instalare a cablurilor pe  fundul marilor si oceanelor, foarte versatilă pt ca poate instala cabluri optice (aproximativ 500 tone)  şi cabluri de putere (aproximativ 14000 tone), mixt sau separat.

Dimensiunea navei este: L = 171m, l = 32 / 34m, cu o capacitate de cazare la bord pentru 120 de persoane.

„Nava va fi transferată către Vard Brattvag, unde vor fi instalate două carusele, unul având capacitatea de 10.000 tone și diametrul de 29 metri , iar al doilea de 7.000 tone și diametru 25 metri și unde va fi finalizată, testarea pe mare și livrarea către clientul Prysmian fiind programată în anul următor.

Nava este echipată cu sistem de instalare a cablurilor în zone izolate și cu sistem avansat de propulsie hibridă DP3, care include pachetul de baterii și sistemul electric diesel obișnuit. Nava este echipată cu 2 bowthrustere , 2 thrustere retractabile și 3 azipod pentru propulsie”, se arată într-un comunicat al Vard Tulcea.

Vard Tulcea a livrat nava cu scopul de lucrări contractuale complet, cu toate echipamentele instalate, inclusiv cu lucrări de izolații, cablurile instalate, ţevile exotice și HVAC