La începutul anului, conducerea Carniprod începea o investiţie destul de mare, de peste trei milioane de euro, într-un FNC (furaje – nutreţuri combinate) de capacitate mare, aproximativ 10 tone pe oră, la care se adăugau şi două silozuri de capacitate uriaşă, 20.000 de tone fiecare.
O treime din sumă era din fonduri proprii, iar două milioane de euro de la bănci, prin credite. Lunar, firma plătea la bănci rata şi dobânda. Totul a fost bine şi în grafic, până la apariţia pestei porcine africane, care a dus la lichidarea întregului efectiv de porci de la Carniprod, adică vreo 48 de mii de capete.
Iniţial, investiția trebuia să deservească efectivele de suine ale societăţii, dar acum, conducerea companiei va trebui să se reorienteze. Deocamdată construcţiile au fost finalizate şi se lucrează la interior, pentru montarea instalaţiilor. Cel mai probabil, totul va deveni funcţional prin luna mai a anului viitor.Cel mai probabil, conform ecourilor din piaţă, o mare parte din furajelele combinate care vor fi produse vor pleca pe piața românească, dar există ecouri cum că şi oameni de afaceri din ţările arabe sunt interesați de nutreţurile româneşti de la Tulcea.
„Deocamdată nu avem ecouri din partea clienţilor din Uniunea Europeană, dar purtăm deja negocieri cu clienţi din ţările arabe. Cu siguranţă, vom produce şi pentru crescătorii din România. Avem deja deschise discuţii cu mai mulţi crescători, pe toată gama, adică rumegătoare, suine şi păsări” – ne-a declarat Nicolae Ciuleac, administratorul Carniprod Tulcea.

Articolul precedentAzi, la Constanţa – „Dorulețul” participă la „Zilele Dobrogei”
Articolul următorA condus beat şi a distrus o maşină parcată pe Mircea Vodă