Carniprod este taxată cu 180.000 de lei pe an, pentru „NIMIC”
De la declanşarea pestei porcine africane, din luna iunie a anului trecut, cel mai mare producător de carne din judeţ, SC Carniprod, a trecut prin destule momente critice, care au culminat cu închiderea activităţii şi condedierea câtorva sute de oameni.
Chiar dacă statul a plătit despăgubiri şi societatea şi-a reluat activitatea, doar în ceea ce priveşte procesarea, halele de creştere a porcilor sunt închise şi cei care le deserveau au fost demult daţi afară!
Chiar dacă nu produc, aceste spaţii generează costuri, panru că sunt impozitate la fel de legiuitorul local, Primăria Tulcea. O iniţiativă a Partidului Naţional Liberal Tulcea, cerea primăriei şi consiliului local Tulcea să facă ceva ca să scutească societatea măcar de la o parte din impozit, o cerere pur logica şi de bun simţ, penrtu că dacă nu produci „nimic”…nu ai de unde să dai „ceva”.
Desigur, iniţiativa liberală nu a trecut, fiind invocate motive diverse de către cei care nu aveau chef ca iniţiativă să treacă!
Iată că au trecut patru luni de când PNL Tulcea a depus pe 2 octombrie 2018, la secretariatul Primăriei municipiului, documentele pentru inițierea unui Proiect de hotărâre pentru aprobarea scutirii de la plata impozitului pentru clădirile și terenul aferent Complexului Zootehnic din cadrul SC Carniprod SRL Tulcea, începând cu semestrul doi, pentru anul 2018. Rezulat…ZERO!
Societatea comercială Carniprod plăteşte impozite pentru „nimic” în valoare de 180.000 de lei pe an. Cu toate acestea, „la condiţiile actuale, în următoarea perioadă, societatea nu intenţionează să mărească preţurile la produsele finite, chiar dacă pierderile le suportam din bugetul propriu”, ne-a declarat domnul Nicolae Ciuleac, directorul general şi proprietarul Carniprod.

Articolul precedentLiceul Teoretic Grigore Moisil a câştigat Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la baschet masculin, faza judeţeană
Articolul următorColonelul Florian Nicolau este noul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea