Campania „Let’s do it, România” a ajuns azi și la Tulcea în peste 20 de localităţi din judeţ, acolo unde primarii au înţeles că trebuie să mobilizeze populaţia locală pentru „curăţenia generală”. Cele mai multe localităţi participante la campanie sunt din Delta Dunării, iar Guvenatorul Deltei a dat semnalul curăţeniei generale de pe faleza municipiului.

Câteva sute de tulceni au primit de la ora 9 dimineaţa, în foaierul Sălii Sporturilor din municipiu, acolo unde a fost centrul de comandă al Campaniei „Let’s do it, România”, saci menajeri şi mănuşi pentru a participa la acţiunea de curăţenie generală. Deşi în municipiu şi-au anunţat participarea doar câteva instituţii publice cu personalul propriu plus unele şcoli şi ONG-uri, prezenţa a fost mult mai numeroasă decât se anticipa.

„Sunt mai multe persoane decât cele care s-au anunţat pe căile oficiale, dar acest lucru nu face decât să ne bucure. Chiar ne dorim să rămânem fără materiale, saci menajeri şi mănuşi, să fim nevoiţi să cerem un supliment de la partenerii noştri din această campanie, JT Group şi Servicii Publice. Au venit şi foarte mulţi pensionari ceea ce ne bucură şi mai mult şi dacă aceştia au aflat despre campanie de la copii sau de la nepoţi e cu atât mai bine. Înseamnă că mesajul nostru a fost transmis mai departe de cei cu care am interacţionat noi”, a declarat Doina Ţăranu, coordonatorul campaniei de la Tulcea.

Toate autorităţile de mediu din judeţul Tulcea au ales anul acesta curăţenia generală pe faleza Dunării. Printre participanţii la ecologizarea falezei s-a numărat şi Guvernatorul rezervaţiei Delta Dunării, Mălin Muşetescu

„Zi de zi văd faleza municipiului şi văd şi cum barcagii aruncă gunoi la întâmplare, începând cu mucurile de ţigară. Şi culmea areuncă – şi nu nu mai mucuri de ţigară -acolo unde se opres turiştii pentru a se pregăti de îmbarcare. Ar trebui să îi lăsăm să vadă cum cresc mormane de gunoi iar turiştii să nu-i mai găsească. Toată campania aceasta o văd utilă şi din punctul de vedere al celor care înţeleg fenomenul şi nu doar că îl înţeleg dar şi participă direct. Nu e o campanie despre nişte fraieri care strâng mizeria lăsată de unii şmecheri, ci este şi o campanie de conştientizare a celor care ar trebui să fie mai responsabili atunci când vine vorba de gunoi aruncat la întâmplare”, a declarat Mălin Muşeteşcu.

Strict pentru Delta Dunării, luna viitoare, la închiderea sezonului turistic, Administraţia Rezervaţiei are în intenţie să organizeze o campanie similară de ecologizare pentru a lăsa delta curată până la începutul unui nou sezon turistic.

 

Articolul precedentMașină în flăcări la Iazurile
Articolul următorPortalul ro-alert.ro lansat oficial în cadrul unei videofonferinţe cu prefecţii