În perioada 28 – 30 iunie 2019, polițiștii rutieri au acționat pe toate drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate

În ultimele trei zile, polițiștii rutieri din toată țara au desfășurat  acțiuni de prevenire și combaterea a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele au fost folosite pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală.

Obiectivele acțiunii au fost: reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto și constientizarea persoanelor  cu privire la dinamica și consecințele accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivelul țării noastre, viteza se regăsește în mod constant între primele trei cauze generatoare.

În perioada 01.01.-27.06.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 24 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 21 de persoane, în acest context, viteza (sub cele două forme, neregulamentară sau neadaptată) reprezentând principala cauză a producerii acestora.

În cadrul acțiunii au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei și sporirea atenției participanților la trafic, polițiștii tulceni acționând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere.

Astfel, polițiștii tulceni au oprit în trafic peste 370 de autovehicule și au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au reținut 20 de permise de conducere. Totodată, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au aplicat măsurile legale și în celelalte cazuri identificate de nerespectare a legislației în domeniu.

Polițiștii rutieri vor continua astfel de acțiuni în perioada următoare.

Articolul precedentCaravana SMURD “Fii pregătit !” va ajunge la Tulcea
Articolul următorVeşti bune pentru pacienţi: valabilitate extinsă pentru biletele de trimitere şi servicii medicale suplimentare