În cursul zilei de joi, 21 februarie , polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Murighiol, Horia și Mahmudia au desfășurat mai multe activități în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.
Astfel, în zona Lacului de acumulare Horia, polițiștii tulceni au despistat, în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo, un bărbat și o femeie, de 39, respectiv 19 ani, ambii din comună Horia, care la vederea polițiștilor au abandonat, într-un fost canal de irigații, o barcă pneumatică.
În urma controlului, polițiștii tulceni au descoperit în ambarcațiune, mai multe plase de pescuit și o cantitate de pește proaspăt, de diferite specii.
Polițiștii au ridicat în vederea confiscării ambarcațiunea artizanală, șase plase de pescuit tip monofilament, în lungime totală de 370 m, iar cantitatea de 30 de kg. de pește, a fost predată unei unități specializate, în vederea valorificării.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”pescuit fără licență sau autorizație de pescuit”, ”deținerea și transportul fără
documente legale a peștelui” și ”deținerea și utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, prevăzute și pedepsite de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale.

Articolul precedentAgenţiile şi-au pregătit oferte care includ judeţul Tulcea, pentru momentul „Euro 2020”
Articolul următorCirculaţie rutieră restricţionată din cauza tragerilor din poligonul militar Babadag