Azi, în Sala Consiliului Local – Primăria Isaccea, a avut loc o conferință de presă privind implementarea proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice: Sala de sport „Progresul” şi Biblioteca Orăşenească „Elena Lelia Avrigeanu”. La eveniment au participat primarul orașului Isaccea, Moraru Anastase, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, Elena Fidatov – Moruzov, din partea Direcției Județene pentru Tineret și Sport, reprezentanți ai constructorului și ai comunității din Isaccea.

Proiectul, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, din Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile, vizând reducerea disparităților economice în cadrul Uniunii Europene extinse,  beneficiază de o valoare eligibilă totală de 3.427.396 lei.

În cadrul conferinței de presă, Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a transmis comunității din orașul Isaccea felicitări și gânduri bune din partea Președintelui Horia Teodorescu pentru proiectul implementat și pentru lucrurile deosebite care se întâmplă în oraș.

„Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice reprezintă un deziderat ambițios, conceptul fiind promovat la nivelul întregii Uniuni Europene și susținut financiar, iată, și prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Vă felicit, domnule primar, pentru alinierea la noile concepte și pentru proiectul obținut, și sperăm ca, în cel mai scurt timp posibil, datorită lucrărilor efectuate, Sala de Sport „Progresul” din Isaccea și Biblioteca Orășenească „Elena Lelia Avrigeanu” să fie reabilitate termic iar consumul energetic pentru încălzirea lor să scadă semnificativ,” a spus în cadrul conferinței de presă vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea.

Primarul Orașului Isaccea, Anastase Moraru, a făcut un scurt istoric al proiectului ce se va finaliza la 31 august, lăudând modul de lucru cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu partenerii elevețieni, considerând acest proiect un model de bună practică.

 

Articolul precedentAtac în stil mafiot! Doi tulceni au furat o maşină ameninţînd proprietarul cu un pistol şi un cuţit
Articolul următorCamere video şi noi îmbunătăţiri pentru terenul de sport de pe Chiparosului – E3