Sâmbătă, 15 iunie, pe stadionul Delta din municipiu a avut loc Turneul final al competiţiei fotbalistice Juniori Under 15, faza judeţeană. După semifinalele de la Luncaviţa, finala turneului s-a jucat, începând cu ora 9.00, între cele mai bune două echipe ale acestei categorii de vârstă: „Barcelona Tulcei”, echipa şcolii de fotbal condusă de Emil Nanu şi Iulian Nedu, alias ACS Victoria Delta Tulcea, şi mult mai modesta, FC Delta Dobrogea Tulcea, antrenată de „veteranul” Victor Cojocaru şi secundul Lucian Biserică. Scorul pauzei, 3-0 pentru echipa antrenată de Nanu-Nedu a confirmat pronosticurile, iar la scorul de 4-0 în debutul reprizei secunde se părea că va fi o finală cu un scor fluviu. Numai că scorul de 4-0 s-a dovedit nu doar pentru Dinamo cel mai periculos scor ci şi pentru „Barcelona Tulcei”. Fotbaliştii de la FC Delta Dobrogea au prins curaj şi au marcat gol după gol profitând şi de schimbările neinspirate din echipa Victoria Delta Tulcea. Nu doar că au egalat la 4-4 ci împotriva tuturor pronosticurilor au şi condus cu 5-4 cu un minut înainte de fluierul final când scorul a redevenit egal, 5-5. La ultima fază a meciului, cel mai bun jucător de pe teren, Cosmin Gencea a avut şansa golului decisiv, însă a ratat din numai 3-4 metri, singur cu portarul. S-a răzbunat la loviturile de departajare când a marcat şi astfel, cu scorul de 5-4 după 11 metri, FC Delta Dobrogea Tulcea s-a impus în finala competiţiei judeţene dovedind că „Barcelona Tulcei” poate nu e chiar cea mai bună şcoală de fotbal din acest judeţ.

Un meci de infarct ce dovedește că fotbalul se joacă până în ultimul minut. Felicitări ambelor echipe pentru fotbalul oferit spectatorilor, însă automulțumirea în fotbal se taxează și o echipă modestă, FC Delta Dobrogea, a obținut victoria contra acestei <<Barcelona a Tulcei>>, antrenată de profesorii Nanu și Nedu. Vorba proverbului românesc: „buturuga mică, răstoarnă carul mare”, a declarat după meci președintele AJF Tulcea, Petre Badea.

Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Cosmin Ghencea de la FC Delta Dobrogea Tulcea, care a demonstrat reale calități ale unui viitor mare fotbalist!

Finala mică a Turneului final Under 15: CSS Tulcea – Partizanul Luncavița 2-0. Felicitări jucătorilor ambelor echipe pentru evoluția din teren pe o vreme caniculară. Felicitări și antrenorilor Nicolae Evdochim și Nicu Butan, felicitări, de asemenea, primarului Ștefan Ilie pentru organizarea turneului semifinal.

Articolul precedentFotbal, baraj pentru promovare: Înfrângere pentru Pescărușul Sarichioi
Articolul următorAccident rutier mortal între Cataloi și Nalbant! Trei tineri şi-au pierdut viaţa