Vineri, 15 februarie, Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a duelurilor pentru barajul de promovare în viitoare ediție a Ligii a III-a.

Cele 41 de județe plus Municipiul București au fost împărțite în 7 regiuni. În urma tragerii la sorți, împerecherea a fost următoarea:

Regiunea 1: Bacău – Botoșani; Suceava – Neamț; Vaslui – Iași

Regiunea 2: Maramureș – Sălaj; Satu Mare – Bistrița-Năsăud; Cluj – Bihor

Regiunea 3: Harghita – Sibiu; Covasna – Brașov; Mureș – Alba

Regiunea 4: Caraș-Severin – Timiș; Arad – Hunedoara; Mehedinți – Gorj

Regiunea 5: Argeș – Vâlcea; Teleorman – Dolj; Olt – Dâmbovița

Regiunea 6: Călărași – București; Ialomița – Ilfov; Giurgiu – Prahova

Regiunea 7: Galați – Buzău; Brăila – Vrancea; Tulcea – Constanța

Aşadar, ca şi în urmă cu doi ani, Dobrogea va trimite o singură echipă în al treilea eşalon fotbalistic al ţării. În vara lui 2017, disputa dintre Pescăruşul Sarichioi şi SSC Farul Constanţa a fost una inegală. La fel ca şi disputa de anul trecut cu SCM Gloria Buzău. De data aceasta însă adversara pare să fie CS Năvodari, o echipă fără palmaresul celor două echipe mai sus menţionate.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur. Datele de disputare vor fi: 15 iunie 2019, ora 18:00, respectiv 22 iunie 2019, ora 17:30.

Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 10 iunie 2019, structurile sportive calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

Articolul precedentViitor pentru învățământ, cercetare și producție în domeniul naval din România
Articolul următorIncediu într-o zonă strict protejată din Delta Dunării