Membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” au luat parte la a 50-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Folclor „Trandafir de la Moldova”, desfășurat la Iași în perioada 4 – 6 octombrie.

           În Grădina Palas, pe scena amplasată în apropierea Palatului Culturii, „Baladele Deltei” au susținut pe 5 octombrie – vineri după-amiază – un program variat, incluzând suite de dansuri și cântece din zona Dobrogei. Facem mențiunea că Ansamblul „Baladele Deltei” a acompaniat-o pe Mioara Velicu, îndrăgita interpretă de muzică populară, într-un recital deosebit de apreciat de public.

„Am avut bucuria de a participa la un festival de tradiție și mare ținută alături de cunoscute ansambluri din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și Italia, iar prezența «Baladelor Deltei» la această ediție festivă este încă un semn de recunoaștere a modului în care ansamblul tulcean promovează în special valorile culturale tradiționale nord – dobrogene!”, a afirmat coregraful Ștefan Coman.

După două zile de spectacole, sâmbătă a fost programată parada ansamblurilor pe traseul Palatul Culturii – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu – Piața „Mihai Eminescu”, după care în incinta Casei de Cultură a Studenților s-a desfășurat spectacolul de gală.

Prima ediție a festivalului a avut loc în toamna anului 1967; după doi ani de pauză (1991 și 1992), evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, instituție care în ultimii cincisprezece ani l-a inclus în circuitul festivalurilor europene. Ediția din 2018 a reunit la Iași 16 ansambluri folclorice, grupuri vocal – instrumentale și formații de dansuri din țară și străinătate. 

Articolul precedentTragerile din Poligonul Babadag afectează fluenţa traficului rutier
Articolul următorLa Sulina, s-a încheiat campania de sterilizare a câinilor