Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, dr. Mitică Tuchilă, a ţinut să anunţe în cadrul ultimei şedinţe a Centrului Local de Combatere a Bolilor Tulcea că s-au primit sumele necesare pentru despăgubirea crescătorilor de porcine din judeţul Tulcea, atât pentru exploataţiile particulare cât şi pentru cele de tip comercial.

Dacă până luna aceasta se făcuseră plăţi în valoare totală de circa 1,5 milioane lei, numai ieri s-a plătit o primă tranşă pentru cel mai mare fost complex de creştere a porcilor din judeţul nostru, Carniprod în valoare de 2 milioane de lei.

„Avem sume suficiente pentru despăgubirea tuturor exploataţiilor particulare şi comerciale afectate de pesta porcină africană, iar primele plăţi le vom face în ultimele două zile din această săptămână şi anume în zilele de 20 şi 21 septembrie 2018.”, a precizat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, dr. Mitică Tuchilă.

Potrivit situaţiei „la zi”, pe teritoriul judeţului Tulcea sunt 48 de localităţi în care s-a confirmat virusul pestei porcine africane din iunie şi până acum, la un număr total de 554 de exploataţii particulare, însă afectate în cele 48 de localităţi au fost în total 791 de exploataţii particulare deoarece s-au făcut şi acţiuni de ucidere preventivă.

Acţiuni de ucidere preventivă s-au făcut şi la cinci exploataţii de timp industrial, una dintre ele fiind ferma Penitenciarului Tulcea la care s-au şi acordat despăgubiri.

Articolul precedentProiectul „Danubius RI” de la Murighiol va fi coordonat de italieni și olandezi
Articolul următorRețea de crimă organizată, după gratii! Prostituția și traficul de minori – principalele capete de acuzare