Lucrările de descărcare arheologică pentru zona tulceană a viitorului pod de peste Dunăre au început încă de ieri, cu verificări ale terenului pentru depistarea minelor, urmând ca tot în această săptămână să înceapă efectiv săpăturile.
În acest sens, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat că va acorda tot suportul la nivel local pentru finalizarea cât mai rapidă a acestor lucrări de pregătire a terenului pentru organizarea de șantier.
„Toți cei de la Tulcea trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a realiza această investiție. Interesul nostru este unul istoric în ceea ce privește podul de peste Dunăre. Cred că urgent, în momentul de față, este să încercăm să rezolvăm lista avizelor și acordurilor necesare pentru lucrările temporare. Este și dorința primarilor din zonă, și a constructorului pentru a putea realiza în primul rând căile de acces și organizarea de șantier“, a declarat președintele Horia Teodorescu.
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale a semnat recent contractul cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru descărcarea arheologică a terenului pe care va fi amplasat viitorul Pod peste Dunăre precum şi infrastructura rutieră adiacentă acestuia.

Articolul precedentLa Sulina, s-a încheiat campania de sterilizare a câinilor
Articolul următorDoar ieri au fost trei accidente soldate cu răniţi. Creşte îngrijorător numărul de accidente cu victime