Minunea se va întâmpla totuşi de anul viitor, chiar dacă legislaţia în domeniu este în vigoare încă din 2016. Hotărârea de Guvern pentru modifi­carea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede de mai bine de doi ani faptul că autorităţile publice locale pot înfiinţa servicii publice pentru ridicarea de pe domeniul public a vehiculelor abandonate precum şi pentru ridicarea vehiculelor parcate ilegal, la sesizarea Poliţiei.

Legea e veche de doi ani, cum spuneam, iar dacă poliţiştii tulceni, de exemplu, ar fi identificat vreun autovehicul parcat neregulamentar aveau posibilitatea să solicite Primăriei Tulcea ridicarea acestuia. Numai că Primăria Tulcea nu avea un astfel de serviciu public.

De azi însă acest serviciu a prins contur prin achiziţia utilajelor necesare pentru ridicarea autoturismelor abandonate şi a celor parcate ilegal. „Să zicem că Moş Nicolae ne-a adus aceste dotări ce ne vor permite în viitorul apropiat să putem ridica de pe domeniul public atât maşinile abandonate cât şi pe cele parcate neregulamentar, la sesizarea poliţiştilor municipali. Vom avea în acest serviciu doi şoferi, patru manipulanţi şi să vedem câţi casieri pentru că potrivit legii trebuie să avem program 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână pentru ca cel căruia i s-a ridicat maşina să poată veni să o recupereze după plata sancţiunii. Vorbim totuşi despre un serviciu care nu este înfiinţat şi despre un regulement ce va fi pus în dezbatere publică luna aceasta. Altfel spus abia de anul viitor va funcţiona un astfel de serviciu” a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca.

La câţi şoferi nesimţiţi are municipiul Tulcea este greu de crezut că un singur utilaj va putea face faţă sesizărilor venite de la cetăţeni pentru maşinile abandonate sau de la poliţişti pentru cele parcate ilegal.

Articolul precedentHram la Catedrala Episcopală de Sfântul Nicolae
Articolul următorDoi pietoni loviţi pe trecerile de pietoni de pe Isaccei