Începând de astăzi, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Precizăm faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Tulcea: Prima zi, primele amenzi

La data de 28 iunie a.c., în intervalul 9:30-11:30, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, pe DJ222 Tulcea-Agighiol.
Polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40890 de lei și au reținut 13 permise de conducere pentru depășirea cu peste 50 km/h față de viteza maxim admisă.

Articolul precedentTIR răsturnat aproape de Stejaru! Șoferul a ajuns la spital   
Articolul următor„Clean River – Dunărea” un proiect comun Tulcea – Izmail