Primăria Municipiului Tulcea informează, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspectorul Cristian Ganciu, că, în intervalul LUNI, 25 martie 2019 – MIERCURI, 27 martie 2019 inclusiv, la ghișeele Serviciului Impozite și Taxe nu se vor elibera documente și nu se vor efectua încasări și plăți.

Anunţul vine după în weekend serverele Serviciului Impozite și Taxe au fost ţinta unui atac informatic iar în acest moment specialiștii IT lucrează pentru rezolvarea situației. Surse din cadrul firmei care se ocupă de mentenanţa serviciului informatic al Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Tulcea spun că nu s-au pierdut date şi că va fi restaurată, cât de curând, baza de date pentru că a fost realizat backup la finalul zilei de vineri. Alfel spus atacul informatic nu a produs niciun fel de pagube, ci doar – eventual – a fost cel mult o „consultare” a bazei de date. Şi aceasta parţială şi îndoielnică deoarece nu s-a reuşit accesul decât într-o mică parte a bazei de date.

Specialişti de la Galaţi lucrează azi şi mâine nu doar la repornirea sistemului informatic ci şi la indentificarea scopului urmărit prin acest atac cibernetic.

Potrivit conducerii Serviciului Impozite și Taxe, azi şi mâine cetăţenii pot depune doar cereri simple, programul Registraturii fiind deschis, însă nu pot fi operate niciun fel de documente ce ţin de baza de date, pentru moment protejată.

„Pentru că nu putem accesa baza de date, la care se lucrează în prezent, nu putem nici încasa sume de la contribuabili şi nici nu putem emite decizii privind obligaţiile contribuabililor persoane fizice sau juridice. Cereri de recalculare, petiţii sau alte cereri diverse prin biroul de registratură se pot primi”, a declarat şefa serviciului, Daniela Grădinaru.

 

Articolul precedentZiua Mondială a Apei sărbătorită de copiii din Rezervația Biosferei Delta Dunării și școlile tulcene
Articolul următorZiua Poliției Române marcată în Piața Civică