„Ziua Mondială a Asistenţei Sociale”, sărbătorită, în fiecare an, în a treia zi de marţi a lunii martie, a coincis ieri cu „Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială”, a VI-a ediţie. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali (CNASR), începând cu ora 18:00, la Ateneul Român pentru a recompensa performanţa şi excelenţa celor mai merituoşi asistenţi sociali, instituţii guvernamentale şi neguvernamentale, personalităţi şi jurnalişti implicaţi în campanii sociale. Amfitrion al evenimentului, ambasadorul Excelenţei în Asistenţa Socială din România a fost, ca în fiecare an, Andreea Marin

Peste tot în lume în această zi, asistenţii sociali derulează activităţi prin care promovează profesia de asistent social şi îşi fac vizibilă contribuţia la dezvoltarea socială şi economică a familiilor şi a comunităţilor în care lucrează. Ideea unei zile mondiale dedicate asistenţei sociale a fost iniţiată şi susţinută în 1995 de o echipă de asistenţi sociali, membri ai Federaţiei Internaţionale a Asistenţilor Sociali; tema de anul acesta este: „Importanța Relațiilor Umane”

Tulcea, ca judeţ, a fost reprezentată an de an la precedentele ediţii de persoane implicate activ în acest domeniu iar premiile nu au lipsit. Aşa cum şi marţi, 19 martie 2019 activitatea din domeniul asistenţei sociale din judeţul nostru a fost apreciată, ba chiar la superlativ. Aşa se face că asistentul social Doina Săcui din Babadag, judeţul Tulcea a câștigat Premiul I la categoria “Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/minorități” în cadrul Galei de Excelență în Asistență Socială.

„Acest premiu vă aparţine tuturor, celor ce aţi crezut şi credeţi în ceea ce fac, tuturor celor ce m-aţi votat. Schimbarea începe cu tine! Şi de la fiecare dintre noi începe schimbarea. Valorizare,demnitate umană şi respect…de asta este mare nevoie! Să ajuţi necondiţionat,să fii suport,să fii înger păzitor pentru cei ce au nevoie,la un anumit moment în viaţa lor.Acesta este asistentul social!!! Aşa trebuie să fim toţi,să fim parte a schimbării în lume,în societatea în care trăim.Eforturile muncii depuse au primit cea mai valoroasă recompensa-acest premiu. Vă mulţumesc,şi mă înclin cu respect în faţa tuturor! Doina Sacui- asistent social licenţiat ,voluntar ,Crucea Rosie Romana -Tulcea(Babadag)” a transmis Doina Săcui pe pagina sa de socializare.

Articolul precedentConsiliul Județean Tulcea, reprezentat la Seminarul Regional privind Economia Albastră de la Istanbul
Articolul următorPrinși în flagrant în timp ce pescuiau sturion