Despre ghetoul C3C s-a scris şi probabil se va mai scrie, până când autorităţile se vor urni şi vor decide demolarea celui mai mare focar de boli şi infecţii din istoria recentă a municipiului.
Nu a trecut mult timp de când angajaţii de la Servicii Publice au curăţat zona şi au scos zeci de tone de gunoaie şi mizerii. Acum, e la fel ca înainte…poate chiar mai rău. Vecinii, ne-au scris disperaţi! „Nu mai suportăm mirosurile pestilenţiale! E focar de infecţie! Ni se îmbolnăvesc copii! Nu putem deschide un geam că murim sufocaţi de duhoare” – sunt doar câteva dintre zecile de reclamaţii despre acea zonă focar.
Să începem să numim câteva dintre doleanțele tulcenilor, locuitori ai zonei, care nu au nicio vină că trăiesc cu pericolul de îmbolnăvire iminentă:
                                                       *****
1. DOMNULE PRIMAR Constantin Hogea
Vă rugăm că împreună cu Consiliul Local şi cu societăţile din subordine, să întreprindeţi toate demersurile legale pentru mutarea populaţiei din acel bloc-focar şi să izolaţi sau să demolaţi clădirea!
2. DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ
Vă rugăm să trimiteţi echipe pentru a preleva probe din zonă pentru identificarea elementelor periculoase şi să întreprindeţi acţiuni care să împiedice îmbolnăvirea în masă a populaţiei din acea zonă! Nu uitați că cei care locuiesc acolo, circulă prin tot orașul. Sunt purtători veritabili de toate bolile mizeriei, mai ales că sunt și copii care merg la școli. Noi ce vină avem?
3. INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE
Vă rugăm să acţionaţi în zonă pentru identificarea persoanelor care au ocupat abuziv mai multe locaţii din acel bloc, precum şi pentru legitimarea „vizitatorilor” care locuiesc acolo fără forme legale de mai mulţi ani! Veți avea mari surprize! Ne-am săturat să fim furați permanent și să trăim sub teroare.
4. ELECTRICA SA
Vă rugăm să verificaţi legăturile ilegale la reţeaua electrică şi în primul rând cablurile neizolate care atârna peste tot, punând în pericol de moarte pe oricine le poate atinge.
  *****
Blocul a fost distrus de mulţi ani. Acolo nu mai există instalaţii sanitare, nici ţevi de scurgere. Zoaiele se scurg din scară, direct pe pământ, formând bălți care put de nici nu îţi poţi imagina, gunoiul, fecalele şi  resturi de toate felurile sunt aruncate direct pe geam, în spatele blocului, iar şobolanii se simt ca în rai.
Indiferent de câte ori se va face curat după astfel de specimene, în scurt timp va fi la loc, la fel! De zeci de ani vedem aceeaşi poveste, care se repetă la nesfârşit!
Autorităţile sunt neputincioase, pentru că aşa vor!

Articolul precedentConferința Regională a Medicilor de Familie, la a treia ediție
Articolul următorLista finanţărilor nerambursabile de la bugetul local, sesiunea iunie 2019