Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna (județul Constanța) organizează în perioada 31 mai – 1 iunie 2019 cea de-a XIV-a ediție  a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”. După cea din 2017, este a doua ediție în care orchestra Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” colaborează cu organizatorii, asigurând acompaniamentul concurenților atât la repetiții, cât și la concurs și festivitatea de premiere. Pentru instrumentiștii orchestrei „Baladelor Deltei”, invitația la festivalul constănțean este o nouă recunoaștere a măiestriei dovedite cu prilejul multor manifestări de gen, în decursul anilor, în compania celor mai populari soliști vocali din România.

Festivalul își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor autentice, la valorificarea și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale, la revitalizarea, conservarea și popularizarea valorilor spirituale și culturale.

Concursul se desfășoară într-o singură etapă, respectiv vineri, 31 mai, de la ora 14.00, în Sala de spectacole a Căminului Cultural din Cumpăna, tot acolo urmând ca sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 10.30, să aibă loc Concertul de gală al laureaților, urmat de Festivitatea de premiere.

Festivalul este deschis artiștilor amatori, soliștilor vocali din țară, interpreților cântecului românesc, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.

Articolul precedentEuroparlamentare 2019: Rezultate bune versus rezultate slabe pe secţii de votare
Articolul următorSăptămâna verde”  în Rezervația Biosferei Delta Dunării