Oficialităţi locale şi judeţene, dar şi invitaţi de la Bucureşti şi Slatina, au participat joi, 19 iulie, la manifestările prilejuite de împlinirea a 45 de ani de la punerea în funcțiune a uzinei tulcene de alumină. Cu acest prilej, reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au înmânat directorului executiv al societății Alum, Gheorghe Dobra, o plachetă aniversară „pentru contribuția remarcabilă adusă industriei românești de profil, în cele patru decenii și jumătate de prezență activă în mediul economic tulcean“.

La eveniment au mai fost invitați primarul municipiului, Constantin Hogea, viceprimarul Petre Marinescu, reprezentanți ai unor servicii deconcentrate dar și liderul sindicatului CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, iar ca invitat special, Ivan Patzaichin, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

„Alum Tulcea este un important producător și aș putea spune unul dintre jucătorii principali în județul Tulcea în realizarea de venituri pentru cetățenii acestui județ. Mă încearcă o emoție deosebită din cauza faptului că, în anul 1973, mă aflam în această fabrică, la deschiderea ei. Văd în sală o parte din foștii colegi de atunci și ingineri care ne-au călăuzit în viața noastră. Pentru mine personal a avut o importanță deosebită pentru că am fost marcat de-a lungul timpului în activitatea pe care am desfășurat-o și, ulterior,  în facultate.

Am lipsit o perioadă din apropierea Alum, dar în timpul activității de aici, am participat la multe dintre realizările din domeniul investițiilor în această fabrică. Vreau să felicit fosta și actuala conducere pentru ce au reușit să facă din ce era aici, probabil colegii vechi își aduc aminte, un teren viran, cu

gunoaie, și a ieșit o fabrică de pe urma căreia o bună parte din cetățenii orașului își duc traiul. Nu vorbim doar despre cei 700 de angajați, ci de toți ceilalți care activează pe orizontală și celelalte fabrici care depind de producția de aici. Felicit inclusiv pe patronii acestei fabrici pentru curajul și luciditatea cu care au investit destul de mulți bani și au avut încredere că în orașul nostru vor găsi forța de muncă necesară. Iată că astăzi, în an aniversar, dânșii se pot lăuda cu foarte multe realizări.“, a declarat cu acest prilej administratorul public al județului, Vasile Strat.

„Astăzi, Alum Tulcea aniversează 45 de ani de la punerea în funcţiune a fabricii de alumină. Este un moment important pentru mediul de afaceri din judeţul Tulcea, fiind vorba despre o societate cu tradiţie, care și-a început activitatea în anul 1973.  Vă felicit pentru activitatea desfășurată, pentru aportul la dezvoltarea economică a acestui județ și pentru contribuția remarcabilă adusă industriei românești de profil, în cele patru decenii și jumătate de prezență activă în mediul economic tulcean. La mulți ani, mult succes și prosperitate!” – a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia teodorescu

„Alegerea acestei zone pentru dezvoltarea unei fabrici de alumină a fost benefică pentru industria românească, una dintre cele mai performante la nivel de Uniunea Europeană. Aducem calde mulțumiri tuturor celor fără de care tot ce s-a realizat nu ar fi fost posibil: angajați actuali și veterani, parteneri de afaceri, reprezentanți ai comunității locale și ai administrației locale și de stat. Și acționarul nostru, după ce ne-am privatizat, provine tot din industrie. Din acest motiv am primit și suportul necesar ca să putem dezvolta tot grupul, să-l integrăm și să ne situăm la un nivel de competitivitate foarte ridicat“, a declarat directorul general Gheorghe Dobra.

La finalul întâlnirii, participanţii au primit din partea organizatorilor diplome aniversare şi mici atenţii, după care s-a procedat la dezvelirea unei plăci aniversare, îm prezenţa protopopului Romeo Ispas, care a oficiat şi o slujbă religioasă. Ziua s-a încheiat cu vizitarea fabricii, după care oaspeţii din Bucureşti şi Slatina au participat la o plimbare de câteva zeci de minute pe Dunăre.

Articolul precedentUn cal bolnav, numai piele şi os, abandonat la Tudor Vladimirescu. Autorităţile sunt nepăsătoare!
Articolul următorElevi tulceni, în tabără de mediu, la Covasna