Polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”  au efectuat în perioada 3-8 iulie, controale la Marea Neagră, în zona navigabilă și terestră din Delta Dunării, inclusiv la ambarcațiuni.

Potrivit  polițiștilor au fost constatat 3 infracțiuni – două  privind pescuitul şi acvacultura și una privind infracțiunile la regimul transportului naval.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate 21 de unelte de pescuit (ave, vintire, unelte de pescuit, plase), precum și 88 de kilograme de pește de diferite specii, în valoare de16.100 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 2 ambarcațiuni și 2 motoare.

Imagine

Pe Dunăre – brațul Sfântu Gheorghe, în apropierea localității Mahmudia, a fost surprins în flagrant delict un bărbat, în timp ce pescuia, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir textil, în derivă, fără a deține permis de pescuit comercial și licență pentru ambarcațiunea folosită de la pescuit, având capturat la momentul depistării un exemplar de sturion, din specia păstrugă, ce a fost eliberat în mediul natural.

Ambarcațiunea, motorul și unealta de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 La data de 8 iulie pe lacul Sinoe, județul Constanța, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au surprins în flagrant delict 3 bărbați, în timp ce pescuiau cu 6 unelte de pescuit tip setcă monofilament, folosind o ambarcațiune propulsată de un motor, avânt capturate 37,5 kg. de pește din diferite specii.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea nu este înmatriculată. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării. Peștele a fost confiscat, urmând a fi predat la o societate de profil, spre valorificare.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 iulie: 54 de cazuri noi, un singur deces
Articolul următorPreședintele Iohannis îl susține pe Florin Cîțu: „Premierul are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”