400 de autovehicule au fost verificate și peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polișiștii rutieri pe raza județului Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, în  perioada 01.01. – 27.07.2020, pe drumurile din judeţul Tulcea s-au produs 30 accidente rutiere grave (la fel ca aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 11 persoane (+3  față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 29 (+ 2 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 8 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 4 accidente),  abateri săvârșite de pietoni  (4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști și căruțași (4 accidente) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice (2 accidente).

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care , cele mai multe, 107, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii tulceni au reținut 13 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.