Azi, 13 noiembrie 2019, în urma procedurii de licitatie desfășurată de Instituția Prefectului Județul Tulcea în cadrul proiectului „Management performant al situațiilor de urgență pentru comunitățile locale din Delta Dunării”, care constă în achiziționarea unei AMBARCAȚIUNI MOTORIZATE , TIP PATRULARE, INTERVENȚIE, CONTROL / SALVARE (contractului de finanțare nr. 209 / 24.04.2019) a fost semnat contractul de achiziție pentru ambarcațiunea ce face obiectul contractului.

Câştigătorul licitaţiei

Câștigătorul licitației fiind S.C. PRONAUTICA S.R.L. Tulcea, pentru suma de 741.715,10 lei cu TVA .
Conform contractului de achiziție, ambarcațiunea urmează să fie livrată in terme de 30 de zile de la data semnării contractului .

Ambarcaţiunea
Este vorba de o ambarcațiune MERRY FISHER 895 MARLIN, prezăzută cu două motoare Suzuki de 250 cp fiecare, dotată cu sistem de navigație multifuncțional de ultimă generație, care permite navigarea în orice condiții meteo atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, este echipată cu sistem de comunicații VHF navalizat , specific ambarcațiunilor, dar și cu sistem de comunicație tip TETRA care, împreună cu aparatura de observare cu termoviziune va asigura succesul oricărei intervenții specifice în zonele greu accesibile .

Specificaţii tehnice
În ceea ce privește dimensiunile ambarcațiunii acestea sunt :
Lungimea … 8,83 metri
Latime…… 2.99 metri
Pescaj …… 0.62 metri
Echipaj…..…2 persoane
Capacitate de transport : 10 pers. incusiv echipajul
Capacitate carburant…….. 400 L
Această ambarcațiune îndeplinește toate condițiile pentru asigurarea accesului Prefectului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în comunitățile din teritoriul FLAG Delta Dunării (orașul Sulina și comunele Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Maliuc, Crișan și Sfântu Gheorghe) .

Articolul precedentSorin Andrici, jandarmul premiat la Gala ,,Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România, 2019”
Articolul următor(VIDEO) Incendiu de proporţii la Pătlăgeanca, în Delta Dunării: focare dispersate pe 300 de hectare de hectare