Amalia Maria Niță, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Danubiu care a obținut titlul continental la Campionatele Europene de Box juniori desfășurate la Tbilisi – Georgia,  a fost premiată și de autoritățile tulcene.

La trei ani de la primele antrenamente, începute în județul Constanța, Amalia Maria aduce la Tulcea aurul obținut la Campionatele Europene de Box din Georgia.

„Campioana noastră, deși născută în județul vecin, merită  apreciată și aplaudată de toți tulcenii! Pentru că aceasta este victoria ei, dar este și victoria antrenorilor care au fost alături de ea, a echipei din jurul ei. Este, de asemenea, victoria celor din cadrul Clubului Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, pe care profit de ocazie și îi felicit pentru profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul activității lor. În final, așa cum spune și deviza olimpică, Citius, Altius, Fortius“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Neînvinsă în carieră, atât în box, cât și în alte discipline de arte marțiale practicate anterior kick boxing (K1 și KERU KEMPO), Amalia Maria Niță reprezintă speranța în faptul că județul Tulcea încă mai poate da campioni de cel mai înalt nivel.

Performanțe sportive în ultimii ani

Amalia Maria Niță a început antrenamentele la vârsta de 12 ani, la Clubul Sportiv Medgidia, județul Constanța. În anul 2019 a obținut locul I la Cupa României (categoria 46 de kilograme) și locul I  la Campionatul Național (50 de kilograme).

În anul 2020 a obținut Locul I la Cupa României (categoria 50 de kilograme), după care s-a transferat la CSM Danubiu Tulcea.

În acest an a obținut locul I la Cupa României (categoria 66 de kilograme) și locul I la Campionatul European de box feminin junioare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVIDEO|  Lanuri de grâu în flăcări
Articolul următorPanică în stațiunea Mamaia. Turiști blocați în telegondolă