În zilele de 29 și 30 septembrie 2018, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol. În cele două zile de acțiune, polițiștii au efectuat controale în Delta Dunării și în zona Tulcea – Hârșova. Au constatat 4 infracțiuni la legea privind pescuitul și acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 6 persoane.

De asemenea, polițiștii au confiscat peste 100 de kilograme de pește și produse din pește, dintre care 24 exemplare de sturion din specia cegă, aproape un kilogram de icre negre, icre roșii și icre de crap.

Totodată, au fost indisponibilizate o ambarcațiune, un autoturism și unelte de pescuit (setci tip monofilament, rame ambarcațiuni). Valoarea bunurilor supuse confiscării se ridică la  9.450 de lei.

Au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

Exemple:

⁕ La data de 29 septembrie a.c., pe lacul Parcheș din județul Tulcea, a fost depistat un bărbat, în timp ce pescuia ilegal, cu 3 setci tip monofilament. Acesta capturase 8 kilograme de pește proaspăt (din speciile plătică și caras). Ambarcațiunea folosită a fost ridicată, iar peștele a fost confiscat și predat, spre valorificare, unei societăți de profil piscicol. În cauza, polițiștii au întocmit dosar penal.

⁕ La data de 30 septembrie, între localitățile Topolog și Saraiu, au fost depistați 3 bărbați, în timp ce încercau să vândă 24 de exemplare de sturion din specia cegă și borcane cu icre negre, icre roșii, precum și 53 de kilograme pește din speciile șalău, caras, plătică, avat, mreană și hering. Peștele și icrele au fost confiscate, iar autovehiculul cu care erau transportate a fost ridicat. În cauză, s-a întocmit dosar penal la OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

⁕ În aceeași zi, polițiștii au mai depistat 2 bărbați în timp ce comercializau 36 de kilograme de pește (din speciile morunaș, șalău, somn, plătică, caras, roșioara, avat și hering), precum și un borcan de 320 grame de icre de crap. Marfa a fost confiscată, în cauză fiind întocmit  dosar penal.

Articolul precedentContrabandă cu țigări la Măcin și Jijila
Articolul următorFestivalul FITO Oradea: Cinci nominalizări și trei premii pentru spectacolul ,,REGINA FRUMUSEȚII DIN LEENANE”!