Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea – Muzeul de Etnografie și Artă Populară în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea vă invită duminică, 25 septembrie 2022, ora 12.00, la Casa Memorială „Panait Cerna” din localitatea Cerna pentru a participa la evenimentul dedicat poetului dobrogean.

”La celebrarea a 141 ani de la nașterea poetului, ne propunem să aducem în atenția publicului tulcean poezia lui Panait Cerna și Casa Memorială din satul natal. Sunt invitați să susțină momente artistice elevi de la Școala Gimnazială „Panait Cerna” și din cadrul Ansamblului meglenoromân „Altona”. Personalități culturale ale județului Tulcea vor susține alocuțiuni cu privire la importanța poetului în panteonul literar național,” transmit organizatorii.

 Invitați speciali: prof. Dumitra Petrică, autoarea volumului „Cerna – Pagini de monografie locală”, prof. Mihai Marinache, membru fondator și președinte al Asociației „Aegyssus”a Scriitorilor din jud. Tulcea.”

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVremea în România, joi, 22 septembrie. Unde se vor înregistra precipitații astăzi
Articolul următorGuvernul a aprobat plafonul de 185,48 milioane euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic