Astăzi a început vaccinarea din etapa I, pentru persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat din județul Tulcea, în centrele de vaccinare organizate la sediul Colegiului medicilor și la Secția Psihiatrie a Spitalului județean Tulcea, respectiv la sediul Spitalului orășenesc Măcin. 

„Vaccinul a ajuns la ora 8.00, în centru, iar debutul a fost cu emoţii, din cauză că trebuie să ne bazăm pe tehnologie şi nu am putut face simulări. Totul funcţionează însă bine. Programările s-au respectat şi nu au existat întârzieri”, a declarat  coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID-19 amenajat în Spitalul de psihiatrie din municipiul Tulcea, medicul Eugen Iorga.

În funcție de solicitările primite de la centre au fost distribuite în prima fază 975 de doze de vaccin destinate vaccinării personalului sanitar din județul nostru, din care 865 la Tulcea și 110 la Măcin.

 Dozele de vaccin au fost distribuite centrelor în această dimineață, iar vaccinarea a început în funcție de planificarea fiecărui centru, în condiții optime.

În sprijinul medicilor care lucrează în centrele de vaccinare anti-COVID-19 au venit şi voluntari. 

De astăzi, 4 ianuarie, începe activitatea de vaccinare anti-COVID-19 în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic, a anunțat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, astfel, se creează posibilitatea ca din a doua jumătate a lunii ianuarie să înceapă a doua etapă de vaccinare din strategie, destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentAu urcat băuți la volan, dar au avut parte de o întâlnire nedorită
Articolul următorROMANIA ÎN REALITATE, invitat TIBERIU SZASZ