Moment istoric astăzi, pe șantierul Podului peste Dunăre, pe partea dinspre Brăila. Tablierul cu numărul 86, ultimul din cele care compun construcția podului, a fost marți, 28 iunie 2022, Astfel s-au asamblat cei 2 km de tablier care vor susține partea carosabilă și zona de mentenanță.

”După ce vom realiza procesul de realizare a geometriei finale și sudura efectivă, se va aplica hidroizolația pe partea de tablier, în partea de supra structură, urmând să asfaltăm toată lungimea podului, până la ancoraj”, a declarat inginerul Viorel Eșanu, reprezentant Astaldi.

Totodată, se lucrează intens la terasamentele aferente drumurilor de acces pe toate fronturile, atât pe malul dinspre Tulcea, cât şi pe cel dinspre Brăila, începând de la pasajul peste calea ferata km 0+389, sensuri giratorii, centru de întreţinere şi coordonare, staţie de taxare, drum de legătură şi drum principal.

“Podul, din punct de vedere constructiv, este prevăzut cu posibilitatea tranzitării de către pietoni și biciliști. Deci, structural, Podul va putea permite acest tip de tranzit, dar pentru că podul este la o anumită înălțime, unde sunt curenți de aer puternici, vom recomanda evitarea acestei tranzitări care pune viața în pericol, și a pietonilor și a bicicliștilor. Inclusiv accesul auto nu va fi permis tot timpul. Podul are sisteme automatizate și în situația în care este ceață, vânt foarte puternic sau viscol, podul se va închide automat pentru a nu pune în pericol viața participanților la trafic. Podul în sine are un specific al lui. La o înălțime de 38 de metri, curenții care vin de pe Dunare, cu ceața care e specifică zonei de Dunăre, cu condițiile de iarna pot crea premizele unor situatii riscante pentru cetățeni. Și tocmai de aceea, Podul, deși permite tranzitul pietonal sau al bicicliștilor, nu va lăsa acest tip de tranzit în toate condițiile. Ar putea fi perioade in care va putea fi tranzitat de pietoni sau de biciliști”, a precizat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Constructorul spune că va începe probele de siguranță imediat ce podul va fi finalizat, iar parapetul și sistemul de iluminat vor fi montate.

”Suntem într-un ritm accelerat pentru a îndeplini termenul asumat, undeva spre luna decembrie a acestui an. Etapa următoare se va desfășura anul viitor, partea de drum(…) Facem eforturi susținute pentru a finaliza prima etapă de drumuri, pentru a asigura accesul pe pod”, a declarat directorul tehnic Dragoș Burlan.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentLudovic Orban candidează la prezidențiale: „Iohannis a trădat! A dat România pe mâna PSD”
Articolul următorCriza carburanților. Virgil Popescu, ferm convins că România va avea cele mai mici prețuri din UE, după Ungaria