Acum 25 de ani, un grup de tineri entuziaști și cu aspirații mari, deveneau tineri polițiști și ajungeau la Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea direct din băncile școlii de poliție. La început au fost mai mulți, dar s-au mai pierdut pe drum. Unii au plecat către joburi mai liniștite, alții nu s-au acomodat și au renunțat, dar ei au rămas! Aici, la Tulcea…de 25 de ani!
Începutul a fost greu pentru toți, iar practica din teren nu s-a regăsit foarte des în ceea ce au învățat la școala de polițiști. Întotdeauna, practica este mult mai grea decât teoria.
Iluzia frumuseții vieții de polițist, așa cum este ea prezentată în filmele americane, s-a risipit repede, odata cu apariția primelor acțiuni din teren. În timp, au avut de-a face cu de toate… de la șoferi recalcitranți și bețivani scandalagii, până la violatori și criminali. Viața și pregătirea i-a întărit și au reușit de fiecare dată să raporteze „misiune încheiată”.
Familiile…s-au obișnuit. La început a fost mai greu, atunci când suna telefonul în miez de noapte, când se întâmplau rele și polițistul trebuia să intervină. După ore întregi, puține sau multe… toți au revenit. E bine!
Acești oameni au împlinit pe 4 noiembrie, 25 de ani de muncă de poliție. S-au întâlnit, în cadru festiv, au fost felicitați și au primit diplome, după care s-au retras și au povestit din amintirile trăite în școala de poliție. Emoții, amintiri, nostalgie. Aceștia sunt veteranii de 25 de ani, despre care vă vorbeam:
– cms.şef Dumitrache Marian – adjunct al şefului IPJ;
– cms.şef Coman Cătălin – șef Poliţia Oraş Isacceaș
– cms.şef Vasile Apostol – șef Birou Centru Operaţional;
– cms. Armăsaru Daniel – șef Birou Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Municipiului Tulcea;
– ag.şef pr. Voicu Cristian – şef Post Poliție Jurilovca;
– ag.şef pr. Ene Nicolae – şef Post Poliție Beidaud;
– ag.şef pr. Zlate Mihai – şef Post Poliție Carcaliu;
– ag.şef pr. Rusu Valentin – şef Post Poliție Dorobanţu;
– ag.şef pr. Tudorica Gabriel – SICE IPJ Tulcea;
– ag.şef pr. Sava Lucian- Serviciul Rutier IPJ Tulcea;
– ag.şef pr. Raileanu Mihai – Poliţia Oraş Isaccea;
– ag.şef pr. Moraru Constantin – Poliţia Oraş Sulina;

Mai devreme sau mai tarziu, dar nu prea tarziu, acesti oameni vor face loc celor care vor veni din urma. Sa le uram succes, spor la munca si sa ramana vigilenti!

Articolul precedentCarnagiu la Sarichioi. Un bolnav psihic şi-a omorât mama cu toporul!
Articolul următorMinim istoric: Doar 61 de tulceni vor ajutor pentru încălzirea locuinţei!