Sărbătoare mare, cu cruce neagră, în calendarul ortodox. Joi îl pomeninm pe unul dintre cei mai mari sfinți români, supus unor mari suferințe și prigoniri nedrepte.

Joi e zi de sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin! Sfântul Mucenic Teodosie de la Brazi este prăznuit de Biserica Ortodoxă Română.

Sfântul Sinod a hotărât canonizarea sa, care a avut loc la 5 octombrie 2002, la Mănăstirea Brazi din județul Vrancea. Sfântul Mucenic Teodosie s-a născut în prima jumătate a secolului al XVII-lea în aproprierea Mănăstirii Brazi din părinți răzeși urmași de la Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Viața sa, râvna pentru ridicarea de sfinte lăcașuri, smerenia sa, dragostea pentru buna rânduială a obștilor monahale, grija părintească față de păstoriții săi, răbdarea tuturor suferințelor și prigonirilor nedrepte la care a fost supus, precum și lucrarea lui încununată de jertfă martirică, au făcut ca să fie întotdeauna cinstit cu evlavie de dreptmăritorii creștini.

Articolul precedentHoroscop 22 septembrie. Zodia care primește bani! Are mare noroc în perioada următoare
Articolul următorANCHETĂ mare în poliție: cine n-a dat amenzi să răspundă – Cum sunt intimidați agenții rutieri care aplică „AVERTISMENT”