Disconfortul creat de lucrarile de pe varianta Barajului pune zilnic la incercare nervii soferilor tulceni si nu numai. Lentoarea cu care se executa lucrarile scot din fire pe cei mai calmi soferi, motiv pentru care greselile sunt iminente. Destui conducatori nu mai respecta nici semnele rutiere, nici culoarea rosie a semaforului, exasperati de timpul perdut zilnic in zona de lucrari. Mai ales localnicii din zona si cei care tranziteaza de cateva ori pe zi deja celebra varianta.

Cu toata acestea, legislatia rutiera trebuie respectata, iar politia este destul de des prezenta in zona. Ne-am adresat responsabililor din politia rutiera si am aflat : „Pe strada Barajului din municipiul Tulcea, se desfasoara lucrari de reabilitare si modernizare a variantei ocolitoare, fapt pentru care au fost dispuse restrictii de circulatie temporara, motiv pentru care s-a impus si folosirea semaforului electric.
Am constatat ca unii conducatori auto nu respecta indicatiile culorilor semaforului, forteaza culoare rosie si fac si depasiri in zona. Politia rutiera actioneaza in zona, urmand ca cei care incalca regulile de circulatie sa fie sanctionati conform legii.
Pentru nerespectarea culorii rosii a semaforului, sanctiunea contraventionala este de 580 de lei, la care se adauga retinerea permisului de conducere pe o perioada de 30 de zile. La fel se sanctioneaza si nerespectarea unei coloane de masini aflata in asteptare.” – a declarat pentru ziarul nostru scs. Marian Ilie, seful Biroului Rutier Tulcea
Doar ieri, pe parcursul a 40 de minute, in timpul unei actiuni in zona marcata cu semafor, au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea semaforului electric si alte sase pentru depasirea unei coloane de masini aflate in stationare.
Chiar daca nu suntem de acord ca mai marii orasului au acceptat bataia de joc, ca pe o perioada de 18 luni sa se reabiliteze cei patru km. de varianta (Barajului) si am ajuns de rasul tuturor pentru acest termen astronomic pt o lucrare de acest nivel, trebuie sa constientizam ca regulile de circulatie trebuiesc respectate, deoarece incalcarea lor ne lasa si fara permise…si fara bani! Asa ca, multa rabdare, ratiune si… cand asteptati cu minutele cate doua trei ture, pana va vine randul la semafor, multumiti inca o data celor care conduc orasul, pentru cei patru km. si 18 luni de haos!

Articolul precedentS-a răsturnat cu duba pe drumul către Agighiol. O persoană a fost rănită
Articolul următorAccident grav între Nalbant și Nicolae Bălcescu! Victimă un tânăr de 25 ani